Wethouder Aart de Kruijf heeft maandag 20 juni de sleutels in ontvangst genomen van de nieuwe elektrische dienstauto. Tijdens kantooruren gebruiken gemeenteambtenaren de elektrische auto. In de avonduren kunnen inwoners de auto gebruiken die op het Raadhuisplein staat. Zo verduurzaamt de gemeente de werkkilometers en kunnen inwoners mee-delen in de auto

BARNEVELD – De gemeente Barneveld heeft duurzaamheid en energie besparen hoog in het vaandel staan. De gemeente stimuleert duurzaamheid bij inwoners en ondernemers, en kijkt ook naar wat ze zelf kan doen. Zo ging de gemeente al eerder over op led-verlichting in de gemeentelijke gebouwen en werden zonnepanelen op de daken van deze gebouwen geïnstalleerd. Ook rijden er al enkele jaren zeven gemeenteauto’s op groengras rond. “Op deze manier verduurzamen we ons energieverbruik en verminderen we het daarnaast ook. Daarmee komen we een stapje dichter bij het realiseren van de klimaatdoelstellingen: jaarlijks 2% energie besparen, in 2020 20% duurzame energie opwekken en in 2050 energieneutraal zijn.”, zo stelt Wethouder Aart de Kruijf. “Deze elektrische dienstauto past daarom helemaal bij ons. Een aantal gemeentemedewerkers rijdt regelmatig op de weg. Met deze nieuwe dienstauto en onze groengras auto’s leveren wij per saldo een flinke bijdrage aan een schoner, zuiniger en stiller vervoer. Daarnaast kunnen we ook onze kilometerkosten terugbrengen. Niet alleen maken we onze werkkilometers dus duurzamer, met de elektrische dienstauto kunnen inwoners nu ook meedelen in de auto via Stapp.in en werken we daarin samen met een lokale ondernemer”. 

Dienstauto is deelauto 

Wat deze elektrische dienstauto bijzonder maakt, is dat ook inwoners van de gemeente Barneveld de auto kunnen gebruiken. In de avonduren en in het weekend is de auto op het Raadhuisplein beschikbaar via Stap.in. De gedachte achter Stap.in is dat men alleen een auto gebruikt, wanneer deze nodig is. Gebruikers delen dus de auto en betalen alleen voor het gebruik naast een klein bedrag aan abonnementskosten. In verschillende wijken in Barneveld staat al een auto van Stap.in. Meer informatie hierover via www.stappin.nl.

Share This