Overheid

Lees hier meer over wat wij u kunnen bieden met onze ontzorgende mobiliteitsdienst.

Openbare ruimte

Door auto’s te delen is er meer openbare ruimte, ruimte voor meer groen op straat bijvoorbeeld.

Bereikbaarheid

Alternatieve mobiliteitsmiddelen zorgen ervoor dat steden beter bereikbaar blijven!

Sociale cohesie

Autodelen is goed voor de sociale cohesie. Autodelers hebben gemiddeld meer contact met buurtbewoners.

1

Parkeerdruk

Door vaker een deelauto te gebruiken of een ander mobiliteitsmiddel te kiezen, verlagen we de parkeerdruk.

Luchtkwaliteit

Autodelen zorgt voor minder CO2 uitstoot. Dat draagt weer bij aan betere luchtkwaliteit!

Duurzaam beleid

Gebruik en bezit van auto’s ontmoedigen? Stapp.in heeft een breed aanbod met alternatieven.

Waarom autodelen?

Er is al veel onderzoek naar gedaan, veel wijst in dezelfde richting: autodelen leidt tot een lager autogebruik en – bezit. Gebruikers die een deelauto gebruiken kiezen bewuster voor een mobiliteitsvorm, zo pakken ze vaker de fiets of het openbaar vervoer. Dat is goed voor het ruimtebeslag van auto’s op straat en voor het milieu. Daarnaast kan men door autodelen flink besparen. Steeds meer gemeentes voeren een beleid waarin autodelen aangemoedigt wordt en het bezit van een auto ontmoedigt. 

Welke alternatieven?

Een deelauto gaan gebruiken en je eigen auto verkopen dat gebeurd niet zomaar. Er moeten wel voldoende alternatieven zijn. Stel je voor dat je soms een auto gebruikt maar als je naar buiten loopt kan kiezen. Kiezen uit verschillende voertuigen: een auto, maar ook een elektrische fiets, een scooter of een bakfiets. De auto is niet langer de enige oplossing voor de huidige complexe mobiliteitsbehoefte. Stapp.in heeft een flexibele alles-in-één-mobiliteitskaart waarmee u toegang heeft tot vele vormen van vervoer. Denk niet alleen aan de deelauto maar ook het openbaar vervoer of een deelfiets of scooter.  Inclusief de bijbehorende diensten zoals het onderhoud, tanken en e-laden. Zo is er de vrijheid om te kiezen voor mobilteit op maat. Dit alles volgens de gewenste regels en budget.

Hoe werkt het?

Omdat geen elke project hetzelfde is, elke bewoner andere behoefte heeft geven wij advies op maat. Wij hebben veel ervaring met het opzetten van deelautoprojecten. Het is niet alleen het plaatsen van deelauto maar ook de veranderingen er om heen. Hoe zorg je ervoor dat bewoners de deelauto en andere vormen van mobiliteit gaan kiezen? Wij vertellen graag meer over de mogelijkheden, wil je advies op maat? Of gewoon wat meer weten? Neem contact op, wij vertellen je graag meer over het delen van mobiliteit!

Meer weten over Stapp.in?

Share This