Subsidie voor deelauto’s

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. Het is niet langer een futuristisch concept, het is hier en nu, voor iedereen. Elektrisch rijden is stiller, goedkoper en schoner want met 40% minder CO2 uitstoot veel beter voor onze planeet. Elektrisch rijden is ideaal voor de korte afstanden en door het landelijke dekkend laadpalennetwerk ook voor langere afstanden steeds eenvoudiger. Elektrische auto’s zijn relatief duur in aanschaf maar goedkoop in gebruik. Dit komt omdat elektrische auto’s veel minder onderhoud nodig hebben. Met de elektrische deelauto heb je geen last van hoge aanschafkosten want je betaalt alleen het werkelijke gebruik van de auto.

Het aantal elektrische deelauto’s is nog klein. Dit komt omdat de aanschafkosten hoger zijn dan de benzine-/dieselauto’s. Daardoor is het moeilijk om de exploitatie van elektrische deelauto’s winstgevend te maken.

Deelauto aanbieders kunnen nu subsidie aanvragen voor de exploitatie van nieuwe volledig elektrische deelauto’s. Per kalenderjaar is subsidie mogelijk voor ten minste 2 en ten hoogste 10 elektrische deelauto’s. De subsidie bedraagt €5.000 per elektrische deelauto. Met deze regeling stimuleert provincie Gelderland meer elektrische auto’s op de weg en wordt elektrisch rijden beter betaalbaar door te autodelen. Zo maakt de provincie elektrisch rijden mogelijk voor iedereen. Hierdoor wordt de inwoners van Gelderland een alternatief geboden voor het bezit van hun eigen (2e) auto.

Vanaf 1 mei 2019 kunnen aanvragers een financiële bijdrage krijgen voor de exploitatie van een nieuwe elektrische deelauto. Het gaat om een vast bedrag van €5.000 per elektrische deelauto. De aanvraag moet gaan om minimaal 2 en maximaal 10 elektrische auto’s. De regeling is bedoeld voor lokale energiecoöperaties en bedrijven die deelauto’s aanbieden.

Stapp.in biedt bedrijven zonder wagenpark (elektrische) deelauto’s aan. Bent u benieuwd naar de voorwaarden en hoe uw elektrische deelauto’s kunt inzetten? Wij helpen u graag, vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Bron: http://bit.ly/2miDxU8

Share This