De wethouders Menno Tigelaar (wonen) en Hans Buijtelaar (mobiliteit), directeur van de Alliantie Amersfoort Joan van der Burgt en toekomstig bewoner Han van Es, gaven dinsdag het startsein voor het gebruik van de eerste deelauto’s in de nieuwe stadswijk Hogekwartier. Gebruikers maken hiervoor gebruik van de Stapp.in app waarmee ze auto’s en fietsen kunnen reserveren, openen en sluiten!

Bij deelmobiliteit maken inwoners van een wijk gezamenlijk op een flexibele, betaalbare en duurzame manier gebruik van één of meerdere elektrische auto’s. Hierdoor ontstaat een efficiëntere bezetting van auto’s. Met een app kunnen deelnemers een auto reserveren en de auto openen en sluiten. Dit nieuwe vervoersconcept wordt in Hogekwartier uitgerold door Axxel, in samenwerking met Stapp.in, de Alliantie en gemeente Amersfoort.

Share This