Auto huren particulier

auto huren particulierWil je graag een auto huren van een particulier? Dan komt het er in de praktijk op neer dat je waarschijnlijk op zoek bent naar een deelauto. Met andere woorden: je zoekt een auto die je tijdelijk kunt gebruiken, maar niet jouw bezit is. Tegelijkertijd zit je er niet op te wachten bij een verhuurbedrijf aan te kloppen. Autodelen is dan het perfecte alternatief voor particulier een auto huren!

Geen sleutel nodig

Met de Stapp.in app kan je eenvoudig een auto reserveren, openen en sluiten, ook tussentijds of als je in een parkeergarage staat. De app is een digitale sleutel waardoor fysieke sleuteloverdracht niet meer nodig is. 

Inzicht

De Stapp.in portal is een systeem wat je inzicht geeft in gegevens als gebruikers, voertuigen, reserveringen en ritten. Het systeem is eenvoudig te koppelen aan bijvoorbeeld het factureringssysteem. 

1

Ritregistratie

De software die Stapp.in in een deelauto bouwt communiceert met de auto’s. Hierdoor heb je in de portal inzicht als locatiegegevens en kilometerregistratie. Hierdoor kan je de auto bijv. ontgrendelen.

Waarom een auto huren van een particulier?

Stel: je hebt zelf geen auto, omdat je er zelden één nodig hebt. Toch komt het dan voor dat je een auto zou willen huren voor een dag of bijvoorbeeld een week. Ga je hiervoor naar een verhuurbedrijf, dan is de kans groot dat je even moet slikken bij het horen van de tarieven. Dan toch maar met de trein… Maar, zo denk je, is het niet mogelijk om een auto te huren van een particulier? Iemand die net als jij niet dagelijks zijn of haar auto gebruikt en deze in de tussentijd verhuurt, om de kosten te drukken?

Het is een logische gedachte en er zijn ook heus mensen die dit doen. Is het niet om er wat aan te kunnen verdienen, dan is het wel wegens ideologische motieven. Stilstaande auto’s vervuilen immers het straatbeeld en zijn overbodig. Om het milieu een dienst te bewijzen zouden we met zijn allen eigenlijk minder auto’s meer moeten gebruiken. Vandaar het idee van particulier auto’s (ver)huren. Er is echter één ‘maar’: het aantal particuliere aanbieders is slechts zeer beperkt.

Autodelen: hét alternatief voor auto huren bij een particulier

Daarom is er sinds enkele jaren een interessant alternatief voor particulier auto huren: autodelen! Dit wil zeggen dat een bedrijf dat wil bijdragen aan duurzame mobiliteit, zoals Stapp.in, auto’s aanbiedt bij jou in de wijk, die jij en je buren kunnen gebruiken wanneer je ze nodig hebt. Op die manier zijn er minder auto’s nodig en worden de auto’s die er wél zijn efficiënt gebruikt. Win-win, toch?

Particulier auto huren via een app

Dat vinden wij dus ook. Daarom hebben we software ontwikkeld in de vorm van een app, waarmee aangesloten gebruikers een auto bij hen in de buurt kunnen reserveren én openen. Zo komt er, in tegenstelling tot bij een auto huren van een particulier, geen tweede persoon aan te pas die je van een sleutel moet voorzien. Heb je nú een auto nodig, dan kun je in principe binnen een minuut ook vertrekken. Dat is het grote voordeel van autodelen!

Ook particulier auto huren in de vorm van een deelauto?

Neem dan gauw contact met ons op middels het contactformulier op de website. Bellen of rechtstreeks mailen kan natuurlijk ook: je bereikt ons via 088 575 0 575 of info@stappin.nl. Ook voor het beantwoorden van al je vragen omtrent autodelen staan we je natuurlijk graag te woord. Autodelen als alternatief voor een auto huren van een particulier: wanneer start jij?

Cases

Laat je inspireren door anderen die ook naar dé oplossing zochten voor autodelen.

Nieuws

Lees hier al het nieuws over ons, onze diensten, dienstverlening en andere interessante artikelen!

Contact

Meer weten of een oplossing op maat? Neem contact op voor meer informatie.

Share This